2010. október 1., péntek

Hollandiában is betiltják a burkát, szigorítják a bevándorlást

Az új holland kormány programjában szerepel a muzulmán női viselet, a burka betiltása, és szigorítanak a bevándorlók letelepedésére vonatkozó szabályokon is. A kisebbségben kormányzó koalíció a választáson előretörő iszlámellenes párt támogatásának elnyerése miatt döntött ezeknek a bevezetéséről.
Hónapok óta tartó patthelyzet után megállapodás született a kisebbségi kormány megalakításáról Hollandiában. A liberálisoknak és a kereszténydemokratáknak együtt sincs többségük a parlamentben, így a támogatásért cserébe engedményt kellett tenniük az iszlámellenes Geert Wilders pártjának, és a koalíciós alkuban ezért szerepel a muzulmán női viselet, a burka betiltása.
A tervek között szerepel az is, hogy kötelezik a török bevándorlókat az úgynevezett beilleszkedési vizsgára, és az azon megbukottak nem kaphatnak tartózkodási engedélyt. Ugyancsak a bevándoroltak visszaszorítását célozza a családegyesítések korlátozása. A kereszténydemokrata párton belül több képviselő is kifogásolta a Wilders pártjával való együttműködést - írja a BBC.
Origo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése